Huis voor Cultuur

From GBV
Cultuur en onderwijsHuis voor Cultuur
Nice-apples-214170 1920.jpg Is actueel Yes
In verkiezingsprogramma No
Is geïnteresseerd in dit onderwerp Ad Strack van Schijndel.jpg
Standpunt

Geldverslindend prestige-object

Het huis voor cultuur is een prestige-object van het gemeentebestuur dat de financiële ruimte voor de komende jaren volledig opmaakt. Doordat het college koste wat het kost het Huis voor Cultuur wil doorzetten, kunnen andere projecten in Oosterhout geen doorgang vinden of worden op de langebaan geschoven.

Geen sloop van De Bussel

Gezond Burger Verstand is tegen een sloop van De Bussel. De Bussel is pas ongeveer 25 jaar oud en kan nog een flinke poos mee. Onze ervaring is ook dat De Bussel door de Oosterhouters goed wordt gewaardeerd. Het combineert de menselijke maat met flexibiliteit en de mogelijkheid om mooie producties onder te brengen. Op een aantal punten moet De Bussel worden opgewaardeerd naar een niveau dat past bij de huidige tijd. Daar moet geld voor worden vrijgemaakt op het moment dat dat kan. We sluiten niet uit, dat we het gezien de financiële crisis nog een paar jaar met de huidige voorzieningen moeten doen. Maar daar moeten we dan maar het beste van maken.

Geld voor decentrale cultuur

Er moet geld beschikbaar blijven voor cultuur in de wijk. Nog een reden om het Huis voor Cultuur direct af te blazen. Want ook al rept het gemeentebestuur daar nog niet over, het is volstrekt duidelijk dat als het Huis voor Cultuur er eenmaal staat, er geen cent meer beschikbaar is voor cultuur in de wijk.

In de pers

Bijdragen

Hannie3.jpg

Hannie Broekhoven

Staat voor goed onderwijs, behoud van natuur en (cultuur-) historie en voor ontwikkeling van duurzame sociale voorzieningen.
Henk van Ginneken.jpg

Henk van Ginneken

Man van weinig woorden, maar vooral daden. Staat voor een verstandig, rechtvaardig en financieel gezond burgerklimaat.
Monique.jpg

Monique Flipsen
Zet me graag in voor de agrariërs en een betere verbinding tussen hen en de burgers,

We hebben elkaar nodig.
Wil Muskens.jpg

Wil Muskens

Biologisch melkveehouder en gepensioneerd vrijwillig brandweerman. Belangenbehartiger voor Oosteind, veiligheid en verantwoord groen.
caption
Gezond Burger Verstand is een lokale politieke partij in de gemeente Oosterhout.
caption
Ook lid worden van Gezond Burger Verstand? Dat kan! Neem hiervoor contact op met info@gezondburgerverstand.nl.
caption
Contact
Neem contact op met een van de fractieleden.