Raadsnota ZN323363 Uitwerking jaarplan openbare ruimte 3

From GBV

ZN323363

Raadsvergadering Leden:Raadsvergadering 2022/01/25
Behandelaar Henk van Ginneken
Onderwerp bijdrage Uitwerking jaarplan openbare ruimte
Soort bijdrage Raadsnota
Onderwerpen
Datum 2022/01/25
Publiceren Yes
Samenvatting

ZN323363 - Uitwerking jaarplan openbare ruimte

Tekst

Voorzitter Met de uitwerking van het jaarplan openbare ruimte is veel gemeenschap geld gemoeid. Daarom is het belangrijk dat deze gelden ook goed besteed worden Gezond Burger Verstand bedoeld hiermee dat er gekeken moet worden naar onveilige situaties en dat deze dan ook met voorrang aangepakt worden. Bij het bestuderen van het j.o.r.2022schrikken wij wel even. Tot onze verbazing staat de fietspad Statendamweg er weer niet bij,ondanks dat de portefeuillehouder vorig jaar de toezegging heeft gedaan dat deze aangelegd zou worden. Even ter verduidelijking de Statendamweg is een 80 km in en uitvalsweg waar woningen en verschillende bedrijven alleen voor fietsers bereikbaar zijn met gevaar voor eigen leven. Recentelijk is er nog een voetganger overleden die op deze weg werd aangereden Voorzitter dan de Baarschotsestraat in Dorst, hierin zitten kuilen waar je als fietser of bromfietser niet veilig over kan rijden, hierover ook niets in het jaarplan zoals ook de Vrachelsestraat,hierop zijn beton blokken geplaatst waardoor het groter verkeer doorheen moet manoeuvreren waarbij de spiegels met de cabine meedraaien en de snelle fietsers overgeleverd worden aan Russische roulette, hier ook weer een voorbeeld van hoe het niet moet inspraak van de bewoners, deze willen gebakken klinkers voor de geluidsoverlast en de gemeente legt beton klinkers en creeert met de opstakels onveilige situaties Voorzitter dan de inrichting van de Provincialeweg, alweer gelden voor onderzoek, in plaats van eindelijk eens aan de slag te gaan I.p.v. telkens opschuiven en gelden aan onderzoeken te spenderen Voorzitter afrondend het gaat om veiligheid en op de goede wijze besteden van gemeenschapsgeld, dit moet voorop staan , Gezond Burger Verstand kan hier weinig van terugvinden in het jaarplan 2022 en zal daarom tegen dit voorstel stemmen Voorzitter tot zover de eerste termijn

Hannie3.jpg

Hannie Broekhoven

Staat voor goed onderwijs, behoud van natuur en (cultuur-) historie en voor ontwikkeling van duurzame sociale voorzieningen.
Henk van Ginneken.jpg

Henk van Ginneken

Man van weinig woorden, maar vooral daden. Staat voor een verstandig, rechtvaardig en financieel gezond burgerklimaat.
Monique.jpg

Monique Flipsen
Zet me graag in voor de agrariërs en een betere verbinding tussen hen en de burgers,

We hebben elkaar nodig.
Wil Muskens.jpg

Wil Muskens

Biologisch melkveehouder en gepensioneerd vrijwillig brandweerman. Belangenbehartiger voor Oosteind, veiligheid en verantwoord groen.
caption
Gezond Burger Verstand is een lokale politieke partij in de gemeente Oosterhout.
caption
Ook lid worden van Gezond Burger Verstand? Dat kan! Neem hiervoor contact op met info@gezondburgerverstand.nl.
caption
Contact
Neem contact op met een van de fractieleden.