Veiligheid

From GBV
Veiligheid3.jpg

We moeten ons veilig voelen

Veiligheid gaat voor Gezond Burger Verstand vooral over ‘zich veilig voelen’. Alhoewel het aantal misdaden is gedaald in de afgelopen tien jaar, voelen mensen zich niet veiliger. Ze zijn bang om slachtoffer van een misdrijf te worden. De wijk waarin je woont heeft een grote invloed op hoe veilig je je voelt. Is de wijk netjes? Hebben buren contact met elkaar? Voel je je thuis in de wijk waar je woont? In wijken waar mensen weinig sociale contacten hebben, voelen ze zich onveiliger.

Gemeente belangrijk voor veiligheid

Gezond Burger Verstand vindt dat de gemeente een belangrijke rol heeft in veiligheid. Niet alleen om de cijfers mooi te houden of te krijgen maar wat zeker belangrijk is dat de burger zich veilig voelt. Gezond Burger Verstand wil dat de gemeente verantwoordelijkheid neemt om alle wijken netjes te houden, zonder onderscheid te maken. Het niet juist inschatten op dit onderwerp zoals in de wijken Dommelbergen (Donkenbuurt) en Slotjes zorgde ervoor dat er in deze wijken meer dan gemiddeld overlast is. Agressie is een wekelijks terugkerend fenomeen. Drugs produceren en verhandelen heeft te veel ruimte in Oosterhout. Gezond Burger Verstand is een groot voorstander van daadkrachtiger actie. Jong en oud moeten veilig over straat kunnen niet alleen overdag maar ook als het donker is.

Hannie3.jpg

Hannie Broekhoven

Staat voor goed onderwijs, behoud van natuur en (cultuur-) historie en voor ontwikkeling van duurzame sociale voorzieningen.
Henk van Ginneken.jpg

Henk van Ginneken

Man van weinig woorden, maar vooral daden. Staat voor een verstandig, rechtvaardig en financieel gezond burgerklimaat.
Monique.jpg

Monique Flipsen
Zet me graag in voor de agrariërs en een betere verbinding tussen hen en de burgers,

We hebben elkaar nodig.
Wil Muskens.jpg

Wil Muskens

Biologisch melkveehouder en gepensioneerd vrijwillig brandweerman. Belangenbehartiger voor Oosteind, veiligheid en verantwoord groen.
caption
Gezond Burger Verstand is een lokale politieke partij in de gemeente Oosterhout.
caption
Ook lid worden van Gezond Burger Verstand? Dat kan! Neem hiervoor contact op met info@gezondburgerverstand.nl.
caption
Contact
Neem contact op met een van de fractieleden.